Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Skal en inddragelse af loftsrum vedtages enstemmigt på en generalforsamling?

Kære Andelsbrevkasse

Vi er i gang med at undersøge, om det er muligt at inddrage fællesrummet over vores andelslejlighed til beboelse. Vi har rettet henvendelse til vores bestyrelse, som har meddelt, at forslaget skal tages op på en generalforsamling, og at det her skal vedtages enstemmigt. Men kan det virkelig være rigtigt, at bestyrelsen egenhændigt kan beslutte, at det skal vedtages enstemmigt, eller er der faste regler på området?

I fællesrummet har hver lejlighed i foreningen fået tildelt to hylder til opbevaring. Der er ikke tale om deciderede pulterrum, men det er til gengæld det eneste opbevaringssted i ejendommen.
Vi er i tvivl om, om det overhovedet er lovligt at tilkøbe arealet, når der ikke kan findes et alternativ til et opbevaringssted.

— Thomas

Vores svar fra

Kære Thomas

Ændring af fordelingstal i en andelsboligsforening kan gennemføres med kvalificeret flertal, forudsat at den nye fordelingsnøgle afspejler sig i andelenes værdi.

Det er det enkle svar, men det kræver indsigt for at komme det nærmere. Årsagen hertil er, at inddrages et fællesareal til en af andelene, vil det bevirke en ændret fordelingsnøgle, hvilket kan betyde fald i den enkeltes andelsværdi, og det skal kompenseres i prisen for køb af fællesarealet.

Med venlig hilsen
Administrationschef Winnie Worsøe
Valdal Advokatfirma

Winnie Worsøe
Om forfatteren Winnie Worsøe er projektchef hos Cobblestone, hvor hun er ansvarlig for finansiel rådgivning af andelsbolig- og ejerforeninger. Winnie har haft en lang karriere i den finansielle sektor og har blandt andet været chef i Nordea Boligforeninger og arbejdet med andelsboligforeninger siden 1998.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.