Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

indbetalingskrav, selvom der er måneder til overtagelsesdagen

Spørgsmål: Der står i vedtægterne at købesummen udbetales fra andelsforening til køber senest 14 dage efter overtagelsen, med fradrag af 10% som tilbageholdes til eventuelle reklamationer. Mit spørgsmål er dermed, som du også selv er inde på i dit svar, om vi kan blive mødt om et krav om indbetaling til andelsforeningen umiddelbart efter underskrift, selv om der er flere måneder til overtagelsesdagen – hvorefter der så går yderligere ca. 14 dage inden overførsel til køber?
Vi frygter umiddelbart at vi kunne blive mødt med et krav om at “deponere” 1 million i ca. 2-2½ måned – det giver os jo en ikke uvæsentlig renteudgift.

Vores svar fra

Undskyld mit sene svar, jeg har været til flere møder, og derfor væk fra mit kontor. Det med sælgers modtagelse af penge er standard, og det skyldes, at foreningen, ved overdragelse af andele, vil være sikker på, at pengene er gået ind, og de 10 % til eventuelle klager også er til stede. Normalt vil det fremgå af en købsaftale på hvilket tidspunkt beløbet skal falde, og typisk skal det ske den dag andelen overtages.

Jeg kan ikke se at du skal deponere så mange penge før overtagelsen af andelen, men hvis du får problemer, så vend tilbage – eller ring til mig (mit direkte nummer fremgår lidt nede på siden hér).

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.