Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Hvornår skal købesummen indbetales.

  Vi indgår snarest en købsaftale om en andel i en andelsboligforening, med overtagelse 2 måneder efter. Der står intet i vedtægterne om hvornår købesummen skal indbetales til andelsboligforeningen, dog er der noteret at summen overdrages til sælger efter x antal dage med fradrag af x procent til evt. reklamationer. Er det korrekt antaget at vi planlægger overførsel af købesummen til at finde sted på selve overtagelsesdagen?

Vores svar fra

Som det fremgår af spørgsmålet, så er der faktisk regler for betaling af beløbet, og det bør, som udgangspunkt, følges. Når spørgsmålet så er, hvornår denne frist på x dage løbet fra, og det ikke i øvrigt fremgår af vedtægterne og/eller andelsbeviset/andelsaftalen, så vil jeg – afhængig af hvor mange dage der gemmer sig bag x-et – antage, at det fra aftalens indgåelse, og ikke det aktuelle overtagelsestidspunkt, men det er nok betinget af hvor mange dage det drejer sig om.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.