Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Hvorlang tid skal man bebo en lejlighed før salg?

SPØRGSMÅL:

Jeg har planer / ønske om at anskaffe mig en ny andel et
andet sted i landet. I vore vedtægter fremgår at jeg har ret til at bytte mig til en andel et andet sted før den kommer i udbud på interne/eksterne ventelister. Der står intet om at jeg skal have beboet andelen en rum tid før dette er muligt, siger lejeloven noget i denne forbindelse ? – Jeg har nemlig ladet mig fortælle at der skal gå mindst to år før dette er lovligt ?
Kan I be-/afkræfte dette.

Vores svar fra

I henhold til lejeloven vil du normaltvis kunne bytte din lejlighed, når du har beboet denne i mindst 2 år. Hvis der ikke står noget i jeres vedtægter vil udgangspunktet være, at du kan bytte inden der er gået 2 år med mindre jeres vedtægter indeholder visse undtagelsesklausuler.

Så hvis du vil være sikker og undgå for mange problemer så kan det være klogest at vente, indtil der er gået 2 år og ellers kontakt administrator/bestyrelsen og bed om en forhåndstilkendegivelse – så ved du, hvor du står.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.