Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Hvordan skal man tolke vedtægterne ang. fremleje

Vi har fået af vide af vores formand i bestyrelsen at en af de andre lejligheder i opgangen ville blive sat til salg “til sommer”. Situationen er den, at denne lejlighed har aldrig været beboet af ejeren af andelen, men af hendes mor. Ejeren bor i USA, og moderen døde her i september. Da var de to års fremleje allerede overskredet. Må man så fremleje lejligheden igen? Vi troede at man for det første skulle have beboet lejligheden når man er ejer, før man kan fremleje den. Og er det ikke max. to år man så kan fremleje? Lejligheden er netop nu blevet beboet af en fremlejer. Kan det virkelig være efter reglerne??? Desuden har vi et spørgsmål ang. vores andelsbevis. Vi har snart boet her et år, men har stadig ikke fået vores andelsbesvis. Er der nogle regler for hvor lang tid man skal vente på det???
Foreningsnavn: Vedbæk Stationsvej 15
Navn: Anja Tranberg Vornøe

Vores svar fra

Kære Anja Tranberg Vornøe
Fremleje er en vanskelig sag, du skal tjekke jeres vedtægter ligesom du bør tjekke om der iforbindelse med jeres stiftelse – jeg tolker dit spørgsmål om andelsbeviset således at I er blevet andelsforening for ca 1 år siden – er indgået sær aftaler for at få stor nok tilslutning. Når det er sagt er det normale at man kan fremleje fra det tidspunkt man overtager en andel – medmindre vedtægterne foreskriver at man skal have boet i foreningen inden fremleje – og normalt i max. 2 år.

Jeg giver dig ret i at det du skriver lyder lidt forkert men der kan være forhold jeg ikke har kendskab til.

Hvis I endnu ikke har fået jeres andelsbeviser så ville jeg rykke administrator – det normale er en måneds tid.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.