Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Hvordan kan renteswappen behandles regnskabsmæssigt?

Hej
Jeg vil høre om i kan hjælpe med et spørgsmål.

Hvordan kan renteswappen behandles regnskabsmæssigt?

Glæder mig til at høre fra jer

Mvh Anne Sofie.

— Anne Sofie

Vores svar fra

Hej Anne Sofie

En renteswap er et bankprodukt, som kan bruges til at afdække en andelsboligforenings renterisiko.
Typisk anvender man en renteswap til at sikre f.eks. en andelsboligforening en fast rente i op til 10 år. Herved opnår foreningen sikkerhed for, hvad den skal betale i renteudgifter i en kendt periode, og det kan medvirke til at skabe tryghed om boligafgiften.

En renteswap har tilknyttet en markedsværdi, som både kan være negativ og positiv. Markedsværdien påvirkes af renteudviklingen ifh. til udgangspunktet, så teknikken er sådan, at når renten stiger bliver markedsværdien positiv og når renten falder bliver markedsværdien negativ.

Andelsboligforeninger der beregner andelskronen ud fra den offentlig ejendomsvurdering eller en valuarvurdering, skal medregne markedsværdien i andelskroneopgørelsen. Dvs. ændringer i markedsværdien på swapaftalen kan påvirke andelskronen. Andelsboligforeninger der beregner andelskronen ud fra ejendommens anskaffelsessum, skal ikke medregne markedsværdien i andelskroneopgørelsen.

Lasse Andersen
Om forfatteren Lasse Andersen er erhvervsrådgiver i Nordea Boligforeninger, og er specialist i finansiering af andelsbolig- og ejerforeninger. Du kan kontakte ham, hvis jeres forening har brug for hjælp til finansiering af vedligeholdelses- eller forbedringsarbejder på ejendommen. I er mere end velkommen til at aftale møde med Lasse eller med en kollega fra Nordea.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.