Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Hvordan foregår bytte af andel?

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan det foregår med nytte af andelslejligheder. Jeg vil gerne vide om man bare “lejer” sig ind til hinanden eller om andelsbeviset bliver overdraget, så det er et reelt køb. Og kan man gøre det i de andelsforeninger hvor der er ventelister, eller er der særlige regler for dette? Eller hvor kan jeg evt. finde noget om det??

Vores svar fra

Hvis der er tale om bytte mellem to andelslejligheder og dette stemmer med foreningens (-ernes!?) vedtægter, vil byttet blive gennemført på samme måde som en overdragelse, hvilket vil sige, at der skal udfærdiges to overdragelsesaftale etc. etc.
Du bør i den forbindelse undersøge vedtægterne i din egen forening, samt vedtægterne for den andel, du ønsker at bytte med. Hvis foreningerne benytter standardvedtægten (det bør du kontrollere), går andelshavernes bytteret forud for eventuelle ventelister.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.