Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvordan får jeg samlevers navn på andelsbeviset

Min kæreste og jeg har købt andelsbolig sammen, for 1,5 år siden. Da vi købte andelen havde vi ikke boet sammen i 2 år, som andelsforeningen kræver for at min samlever kan komme på andelsbeviset. Nu har vi så kontaktet foreningen og advoktaten og bedt om at få ført et ekstra navn på andelsbeviset. Vi har fået den besked at vi skal have en vurderingsmand ud for at vudere andelen.Kan det være rigtigt? Vi har jo købt andelen sammen for 1,5 år siden, der er lavet et pantebrev i begges navne, det er jo ikke fordi der er tale om et egentlig salg. Ville det kunne få nogen konsekvenser hvis vurderingsmanden kommer ud og vurderer andelen til mindre end hvad vi har givet for den? 

Vores svar fra

 
 
Det er jo ikke et egentligt salg eller overdragelse men et spørgsmål om sameje, så jeg mener ikke foreningen kan kræve en vurdering. Det er vel også kun forbedringer der skal vurderes i givet fald.
 
Uanset prisfastsættelsen bør I kunne løse problemet, hvis samejet har været bestemt fra starten.
 
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)
 
 
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.