Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Hvordan beregnes afskrivninger?

Jeg er i gang med at købe en andelsbolig, og vil gerne vide hvordan man beregner afskrivninger. Jeg er blevet oplyst at det ikke er efter den lineære metode, og kunne derfor godt tænke mig at se hvordan en evt. kurve ser ud, da de har valgt at afskrive lidt i starten, og så øge afskrivningerne år for år. Der må ligge et regelsæt for hvor mange procent der skal afskrives med pro anno.

Vores svar fra

Hvis jeres forening benytter standardvedtægten – hvilket du bør kontrollere – har ABF (Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation) udarbejdet et “forbedringskatalog”, der i vidt omfang er baseret på retspraksis. Kataloget er kun vejledende, idet der altid vil være tale om en konkret vurdering, hvorunder der også tages hensyn til praksis i foreningen. Af kataloget fremgår også de respektive afskrivningsprocenter.

Nærmere oplysninger kan fås gennem henvendelse til ABF.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144 JAL@datea.dk www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.