Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Hvor stort et beløb kan tilbageholdes i.f.m. salg

Jeg er netop flyttet, og sælger i den forbindelse lejligheden pr. 01 SEP. Der er indgået en overdragelsesaftale administreret af Kuben, hvor det beskrives at overdragelsessummen udbetales med fradrag 90.000,- til sikkerhed for tilgodehavende, hensættelse til vand og varme samt mangler ved boligen. Salgspris er 517.000,-, så det er ca. 20 % af salgsværdien som tilbageholdes. Mangler er opgjort til 4700, forbedringer til 5000,-. De seneste års udgifter til el og varme har ligget på ca. 5000,- og så er der udgiften til vand, som jeg ikke kender- Men er der nogle regler for, hvor stort et beløb, som kan tilbageholdes,ud over hvad der med rimelighed kan forventes være af potentielle udgifter?

Vores svar fra

Der kan alene tilbageholdes et rimeligt beløb og med dine talangivelser  er  tilbageholdelsen af  90.000 kr et ikke rimeligt tilbageholdelsesbeløb. Stil krav om udbetaling af beløbet, men således at du  godkender et rimeligt beløb til sikkerhed for dine forpligtelser i h til varmeregnskab. Hvis Kuben med tilbagehold mener fradrag i  overdragelsessummen som følge af  manglende vedligeholdelse skal du tage stilling til om du kan godkende denne udgift og overveje om du vil have denne prisfastsættelse prøvet. Men hvis det i vedtægten for foreningen fremgår at du som fraflyttende skal tåle at  Kuben anvender håndværkere anvist af Kuben eller Foreningen må du kræve  et  pristilbud eller forbeholde dig din kritik af regningen når den foreligger. Men denne fremgangsmåde er  usædvanlig og du skal ikke finde dig i at  afregningen trækker ud.
 Hvis Kuben med tilbagehold mener fradrag i  overdragelsessummen som følge af  manglende vedligeholdelse skal du tage stilling til om du kan godkende denne udgift og overveje om du vil have denne prisfastsættelse prøvet. Men hvis det i vedtægten for foreningen fremgår at du som fraflyttende skal tåle at  Kuben anvender håndværkere anvist af Kuben eller Foreningen må du kræve  et  pristilbud eller forbeholde dig din kritik af regningen når den foreligger. Men denne fremgangsmåde er  usædvanlig og du skal ikke finde dig i at  afregningen trækker ud
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.