Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Hvor meget skal kærsten betale i husleje

Vores søn klar til at flytte hjemmefra, og han overvejer at købe en andelslejlighed. Vores spørgsmål går på at han gerne vil flytte sammen med hans kæreste. Vi forældre er meget i tvivl om at deres forhold holder i længden. Hvis han køber denne andel, hvad er så rimeligt at hans kæreste skal betale om måneden. Skal hun være med til at betale afdrag på lånet, eller kun renter. Hvordan gør man normalt i disse situationer, så vi ikke står tilbage med økonomiske problemer hvis de flytter fra hinanden senere.

Vores svar fra

Der er ikke nogen klare regler for hvad jeres søn bør opkræve i husleje af sin kæreste.

Rent skattemæssigt kan der være nogle bivirkninger ved at hun får huslejen for billigt, idet SKAT vil kunne vurdere at der er tale om en gave, som skal beskattes af modtageren. Omvendt vil en lejeindtægt på over ca. 24.000 kr om året være skattepligtig hos modtageren. Det i mente, kan man naturligvis fratrække udgifter man selv har afholdt fra vedrørende den del af lejemålet som har været udlejet. Såfremt kæresten bidrager med noget som må antages at afdrage på gælden i boligen, kan hun få en forventning om at hun har en andel af denne ved fraflytning, og I bør derfor enten undgå denne situation eller også aftale jer ud af det ved skriftlig aftale om at hun aldrig kan opnå ret til indskuddet i andelsboligen. Det er bedre at aftale inden parterne bliver uvenner, idet enhver forhandling kan være meget svær.

Hvis I gerne vil have lidt mere klarhed over den konkrete situation vil jeg rådgive jer til at søge advokatbistand, det behøver ikke være særligt dyrt for et rådgivningsmøde hvor I får advokatens input til hvilke fremtidige scenarier I bør tage højde for. Der er mange ting som er rare at parterne har taget stilling til før de opstår, eksempelvis i en samlivsoverenskomst som redegør hvad parterne bringer med i den fælles husstand, og hvad der evt. skal ske i tilfælde af død eller lignende.

Med venlig hilsen
ADVODAN HOLBÆK
Rasmus Nilsson
Advokatfuldmægtig
ADVODAN | Havnepladsen 4-6 | 4300 Holbæk
Tlf: 59 43 44 45 | Fax: 59 44 53 75
Email: rnil@advodan.dk  | www.advodan.dk/holbaek 
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.