Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvor meget kan jeg tage i leje ved fremleje?

Jeg købte i januar en lejlighed på blegdamsvej og har ikke siden ikke kunnet sælge den andelslejlighed jeg havde i Vævergade. Jeg overvejer nu at fremleje Vævergadelejligheden og vente med at sælge (den skal dog stadig være til salg men jeg vil ikke gå yderligere ned i prisen). Jeg vil høre hvor meget jeg kan forlange i leje for lejligheden (månedligt inkl. varme, Internet og TVkabel:3550 kr.)  Andelen er sat til 1170.000kr. – Jeg har selv kolossale renteudgifter idet jeg har taget lån for at købe Blegdamsvejlejligheden, men det spiller vel ingen rolle i den forbindelse). Jeg ville være meget taknemmelig for et råd om hvor meget jeg kan forlange i leje eller oplysninger om hvor jeg skal henvende mig.

Vores svar fra

Du kan ikke uden andelsboligforeningens godkendelse fremleje en andelsbolig uden at de særlige forhold gør sig gældende, der betinger en sådan godkendelse: Du kan læse om de særlige betingelser i vedtægterne for foreningen. Det er som udgangspunkt ikke lovligt at udleje sin andelsbolig og det er ikke sikkert at bestyrelsen kan meddele dig en dispensation fra reglerne.

Du kan altså blive tvunget til at vælge mellem at flytte tilbage eller nedsætte prisen på din andelsbolig. Du risikerer at foreningen ekskluderer dig med den følge at boligen sælges til markedsprisen.

Hvis du udlejer andelsboligen skal lejen modsvare lejeniveauet i ejendommen, formentlig beregnet efter en omkostningsbestemt leje beregnet for hele ejendommen, men det kommer meget an på de konkrete omstændigheder. Du kan måske leje ud til en højere pris, men jeg vil stærkt anbefale dig at søge professionel hjælp til vurdering af dine spørgsmål og mulige beslutninger. En lejekontrakt skal være ophørende på en bestemt dato, således at du ikke stilles i en situation at du ikke kan komme af med din lejer, den dag du ønsker at sælge andelen.
Søg hjælp hos en advokat.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.