Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvor meget må jeg tage i husleje ved fremleje?

Jeg er ejer af en andelsbolig på 70 kvadratmeter til en pris af 1.260.000 (købt 1/3 2008). Jeg har netop været til generalforsamling i min andelsforening og spurgt til fremlejereglerne i tilfælde af en udstationering med arbejde eller evt sammenflytning med en kæreste Ifølge andelsforeningens regler kan jeg fremleje min bolig op til 2 år. Men jeg er blevet oplyst at jeg kun må fremleje til andelsforeningens husleje på ca 2400/mdr. Dette hænger slet ikke sammen med låneudgifter på min. 8.000 per måned (før husleje). Er reglerne for fremleje af andelsboliger ikke blevet revideret i takt med prisstigningen? Jeg mener det bør følge lejeloven og fastsættes ud fra kvadratmeter, beliggenhed og hvorvidt lejligheden er møbleret? Ellers vil jeg som ny køber være stavnsbundet til min lejlighed grundet mine udgifter, der på ingen måde dækkes ved fremleje efter de gamle regler. Kan i hjælpe mig med svar på dette og hvordan jeg kan tage mine synspunkter videre?

Vores svar fra

Udlejningsprisen er normalt betinget af det niveau den omkostningsbestemte leje i området fastsætter.
Det afhænger meget af, om lejligheden er renoveret eller ej. Du kan også få et tillæg for at leje ud møbleret eller delvis møbleret.
Hvis andelsboligforeningen udlejer en tilsvarende lejlighed ud – i samme renoveringsstand – for 2400,- kr/md er der nok ikke noget at gøre.

Du kan selvfølgelig vælge at prøve at sælge lejligheden.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.