Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Hvor meget må en andelshaver kræve i husleje ved fremleje?

Jeg er formand for en andelsboligforening og vil gerne høre, om der findes regler for, hvor meget en andelshaver må kræve i husleje, hvis vedkommende fremlejer hele eller dele af sin lejlighed.
Jeg har spurgt foreningens administrator og fået det svar, at det er en sag mellem fremlejer og fremlejetager. Bestyrelsen har hidtil ført den praksis, at andelshavere kunne tage 150% af boligafgiften i lejeafgift ekskl. vand, varme, el og gas, hvilket svarede til huslejen for en lejebolig, vi på et tidspunkt havde i foreningen. Nu vil en af andelshaverne yderlige have dækket renteudgiften til sit lån ved fremleje. Vi har godt nok et lavt boligafgiftniveau (ca. 28,21 kr. pr. kvadratmeter), men findes der regler på området?

Vores svar fra

Det som du har fået oplyst af din administrator er korrekt, med mindre I har aftalt andet i jeres vedtægter.
Når en person udlejer/fremlejer sin lejlighed, indgås der en lejeaftale med lejer/fremlejetager hvori det bestemmes hvad lejen skal fastsættes til.
Såfremt lejer vurderer at lejen er for høj, kan han/hun indbringe dette for det lokale huslejenævn og få omgjort lejefastsættelsen til markedslejen.

Jeg vil umiddelbart anbefale, at bestyrelsen afholder sig fra at rådgive eller på anden måde deltage i andelshaverens lejefastsættelse for at undgå efterfølgende ansvar såfremt huslejen efterfølgende nedsættes af et huslejenævn.

Med venlig hilsen
ADVODAN HOLBÆK
Rasmus Nilsson
Advokatfuldmægtig
ADVODAN | Havnepladsen 4-6 | 4300 Holbæk
Tlf: 59 43 44 45 | Fax: 59 44 53 75
Email: rnil@advodan.dk  | www.advodan.dk/holbaek
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.