Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Hvor mange i samme familie må være i bestyrelsen?

Jeg vil gerne vide om der er regler for om hvem og hvor mange fra samme familie der må sidde i bestyrelsen i vores andelsforening? Vores vicevært har, desværre, fået det meste af sin familie ind i vores andelsforening og dermed også i bestyrelsen plus sig selv, til stor irritation for os andre. Det er umuligt at vælte den bestyrelse og de varetager mest deres egne interesser. Er der regler for antal fra samme familie i én bestyrelse?

Vores svar fra

Normalt vil der ikke være særlige bestemmelser om denne situation, men læs for en sikkerheds skyld vedtægterne igennem.

Problemet kommer, når der skal træffes bestemmelser, hvor der er inhabilitet – det vil her særligt være viceværtens ansættelsesmæssige situation, der kan give problemer.

Det vil være meget svært at løse problemet med en vedtægtsændring, men hvis du har det fornødne mod og den fornødne energi, kan du stille forslag om vedtægtsændring på næste generalforsamling.

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.