Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Hvor lang tid må man have to andelslejligheder i samme forening

Efter at have stået på venteliste i lang tid er jeg endelig nummer 1 på den eksterne venteliste. Så nu har jeg solgt min gamle lejlighed og jeg er klar til at flytte over i en andelsbolig. For 3 måneder siden fik jeg at vide, at der lige var blevet solgt en andel, som så skulle gå til en på den interne venteliste. Jeg kunne efterfølgende overtage lejligheden som bliver ledig, når personen fra den interne veneliste var flyttet over i sin nye andel. Desværre er tidshorisonten blevet skudt mange gange. Første gang hed det sig, ham jeg skulle overtage en andel efter skulle bruge tre måneder til at sætte sin nye andel i stand. I den tid ønskede han så to lejligheder. Nu hedder det sig, så at han gerne vil beholde begge i et par måneder til. Findes der regler (for eksempel bopælspligt), som ulovliggøre dette. Eller skal jeg bare affinde mig med det og vente til den gamle andelshaver mener at han er klar til at flytte videre.

Vores svar fra

Det er ikke lovligt at eje 2 andelsboliger på samme tid, idet betingelsen netop er at der tages bopæl i lejligheden. Du bør skrive til administrator eller bestyrelsen at der er tale om ulovlig dobbeltbesiddelse og at vedkommende må sætte den ene lejlighed til salg. Hvis dobbelt ejerskabet sker i en forventning om prisstigning på den tilstundende generalforsamling er der tale om et grelt eksempel på omgåelse af reglerne  og hvis bestyrelsen passivt ser på, risikerer bestyrelsen at ifalde et personligt ansvar for den merpris som du eventuelt skal betale for din ny andelsbolig. Skriv til bestyrelsen og gør sagen op således at det ikke er til at misforstå. Det skal nok sætte sagen i gang. I modsat fald på du gå til advokat.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.