Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Hvor lang tid hæfter man for en solgt andelslejlighed?

Kære ekspertpanel. Jeg har solgt min andelslejlighed d. 1. april 2006. Køber har nu solgt den videre og den nye køber påstår at afløbet i gulvet på badeværelset er såkaldt ulovligt. Første køber (som jeg solgte til) kræver nu at jeg skal betale, for han mener at han er dækket af en “forældelsesfrist” på seks måneder. Den er dog også overskredet første gang jeg hører om det her. Da jeg selv købte lejligheden gennemgik jeg den for fejl og mangler med bestyrelsesformanden og der blev ikke konstateret noget ulovligt. Det har jeg dog desværre ikke på skrift. Jeg kan ikke finde nogen forældelsesfrist i hverken lovgivning eller vedtægter – standard som de specifikke for ejendommen. Hvad skal jeg forholde mig til og hvad er mine rettigheder? jeg mener jo ikke dette er noget jeg skal hæfte for!  

Vores svar fra

Ifølge andelsboligforeningsloven kan en køber kræve prisen nedsat og en eventuelt erlagt overpris tilbagebetalt, såfremt kravet gøres gældende inden 6 måneder fra det tidspunkt, hvor køberen kendte eller burde kende sit krav, idet kravet dog under alle omstændigheder forældes efter 20 år.

Det er derfor et spørgsmål, om køberen kendte eller burde have kendt til forholdet på et tidligere tidspunkt. Forældelsesfristen afbrydes ved sagsanlæg.

Du oplyser, at du ikke selv har haft kendskab til manglen. Såfremt køber lægger sag an, har du muligvis mulighed for at rette kravet over for den person, du har købt lejligheden af.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.