Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Hvor længe må administrator beholde mine penge.

Jeg har netop solgt min andel pr. 15/3-08 og har selv købt en ny i samme forening pr. 1/3-08. Pengene for den lejlighed jeg har solgt er indbetalt til administrator d. 1/3-08 som der også står i købsaftalen. Administrator tilbageholder 20.000 til evt. fejl og mangler som udbetales ca 1 md efter overtagelsen. Jeg har netop idag d. 25/3-08 fundet ud af at administrator endnu ikke har udbetalt pengene til min bank. Da jeg jo stadig betaler renter på lånet er jeg selvfølgelig interesseret i at pengene indbetales hurtigst muligt, og jeg mener at 25 dage er alt for lang tid at vente på dem, især når der også tages gebyr for at indbetale dem. Jeg vil derfor gerne finde ud af om jeg kan kræve at administrator betaler mine renteudgifter for den periode de har været i besiddelse af mine penge. Hvor længe er det tilladt for administrator at beholde mine penge efter køber har betalt dem? Jeg er selvfølgelig indforstået med at de tilbageholder de 20.000 til fejl og mangler.

Vores svar fra

Der gælder ikke nogen lovregel for hvor længe jeres administrator skal være om at udbetale overskuddet fra en andelsbolighandel.

Udbetalingen skal naturligvis fremmes mest muligt, og administrator må ikke ugrundet tilbageholde mere af købesummen end til nødvendig dækning af forventede forbrugsafgifter, og konstaterede mangler.

Såfremt jeres administrator er et advokatfirma, så skal firmaet forpligtet til at forrente alle beløb over 10.000 kr.

Ekspeditionstiden kan variere afhængig af hvor mange andelsbolighandler jeres administrator sidder med på det pågældende tidspunkt, og jeg vil ikke umiddelbart vurdere, at 25 dage er en urimelig lang ekspeditionstid, såfremt der eksempelvis opleveres en stor antal handler.

Jeg vil foreslå at du retter henvendelse til jeres administrator såfremt du er blevet utålmodig omkring udbetalingen.

Med venlig hilsen
ADVODAN HOLBÆK
Rasmus Nilsson
Advokatfuldmægtig
ADVODAN | Havnepladsen 4-6 | 4300 Holbæk
Tlf: 59 43 44 45 | Fax: 59 43 01 12
Email: rnil@advodan.dk -| www.advodan.dk/holbaek ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.