Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Hvis man ikke vil bo der mere?

Min lejlighed er til salg. Bestyrelsen har fået et lille ja for at låne 3 millioner til et nyt tag, som betyder at andelskronen bliver sat ned, værdi er ejendom ned og husleje kommer til at stige. Værst er at min lejlighed har været til salg i 6 måneder nu og indtil videre har der ikke været interesse for nogen at købe den.
De starter at bygge det nye tag i februar og jeg bor selv under taget. Jeg orker ikke at bo der mere og vil gerne høre hvordan jeg kan slippe af med den lejlighed uden at miste mine penge – ca. 770.000. hvis jeg flytter og ikke betaler mine regninger?
Jeg har kigget i vedtægterne men det er uklart mht. andel. Vil bestyrelsen selv få det arbejde at sælge lejligheden?
Hvad kan det ske med mig, en retsag eller? Vil jeg miste pengene?
At fremleje den er ikke interessant for mig, da foreningen skal have 25% osv.. Jeg har lån i lejligheden ca. 190.000 at betale tilbage nu. Den bestyrelse er efterhånden meget upopulær, men de har alligevel formået at få flertal til det projekt 10 mod 7.
Administrator har jeg sammen med flere prøvet at få hjælpe fra, men uden held. Han er ligeglad og støtter bestyrelsen i alt selvom om det projekt er ganske tåbeligt. En løsning?

Vores svar fra

Som andelshaver bliver du som udgangspunkt først frigjort for dine forpligtigelser overfor andelsboligforeningen, når du har fundet en ny køber/andelshaver, som vil træde i dit sted. Derfor vil du også fortsat hæfte for betaling af boligafgift og enhver omkostning, som andelsboligforeningen i øvrigt måtte blive påført, såfremt du evt. ”smider håndklædet i ringen”.

Hvis du standser med at betale boligafgift, vil den sædvanlige reaktion være eksklusion og tvangssalg/tvangsauktion, hvor du ikke selv kan være med til at bestemme prisen for boligen. Det er ikke nogen god løsning, hvis du vil undgå at lide et økonomisk tab. Herunder da du alligevel vil hæfte for den løbende boligafgift, indtil lejligheden er blevet tvangssolgt.

Så uden at jeg i øvrigt har nærmere kendskab til jeres vedtægter, vil min generelle anbefaling være, at du fortsat forsøger at få lejligheden solgt bedst muligt og i øvrigt overholder dine forpligtigelser overfor foreningen. Herunder må du bruge din demokratiske stemme på bl.a. generalforsamlingen til at påvirke andelsboligforeningen medlemmer.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup | Denmark

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.