Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Hvilke regler gælder: Opmåling af andele

Hvilke regler gælder, hvis foreningen ønsker at foretage opmålinger af andelene for på den baggrund, at justere huslejefordelingen?

Vores svar fra

Spørgsmålet vil skulle behandles på en generalforsamling.

Selve opmålingen vil skulle foretages af en landinspektør, der fastsætter størrelsen i overensstemmelse med en bekendtgørelse om beregning af arealet af boliger og erhvervslokaler.

Hvorvidt foreningen kan ændre boligafgiftsfordelingen på grundlag af en ny opmåling afhænger helt af indholdet af jeres vedtægter, som du derfor bør se nærmere på.

De fleste vedtægter giver generalforsamlingen mulighed for at foretage en regulering af andelene, således at det indbyrdes forhold mellem andelene kommer til at svare til boligernes lejeværdi og at boligafgiften reguleres i overensstemmelse hermed.

God fornøjelse med projektet.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.