Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Hvilke omkostninger ved lån i ubehæftet andel

Jeg er selvstændig og har i øvrigt ingen privat gæld eller kassekredit firmaet. Vi har lån i en erhvervsejendom, antagelig stadig et stykke under værdien, en udlejet gågadeejendom i provinsen. Jeg har fra en bank fået tilbudt 40% af andelen som max lånebeløb. Er dette en normal beløbsgrænse? Beløbet (40% er over behovet, så det er ikke problemet) Hvad er en normal behandlingstid? Hvad er omkostningerne ved at oprette lånet?

Vores svar fra

Lånegrænsen i din andel afhænger af din økonomi, økonomien i din udlejningsejendom, herunder lejeniveau, ejendommens regnskab, lejekontrakter og ejendommens belåning. Desuden vil lånegrænsen afhænge af hvordan andelens værdi er opgjort, hvilken vurdering (købspris-offentlig vurdering-valuarvudering) der ligger til grund for andelsværdien og om foreningen har renteswap.

Når banken har alle de informationer, som den skal bruge, bør du kunne få svar indenfor 2 uger. Standardomkostningerne ved oprettelse af lån er kreditprovision på 2 – 3%, dokumentgebyr på kr. 600, udarbejdelse af ejerpantebrev kr. 500, samt retsafgift til staten for ejerpantebrevet på 1,5% af pålydende + kr. 1.400.

Med venlig hilsen
Klaus Folmann
Erhvervsrådgiver

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.