Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvilke muligheder har jeg for at fremleje min andelslejlighed?

Spørgsmål: Jeg vil gerne finde ud af, om hvad jeg har af muligheder for at fremleje min andelslejlighed ud, eller hvor jeg kan finde oplysninger om dette. Jeg har fundet mange oplysninger om det, men kan ikke helt komme fra frem et endelig ‘ja’ eller ‘nej’, om jeg har mulighed for at fremleje. Der er umiddelbart krav til, at jeg fx skal bo i udlandet for at kunne fremleje. Passer det ? Og hvor lang tid må man fremleje, hvis man over holder kravene om fremleje?

Vores svar fra

Det vil fremgå af foreningens vedtægter, hvornår du har ret til at fremleje. Hvis foreningen benytter standardvedtægten, hvilket du bør kontrollere, har du som udgangspunkt krav på at kunne fremleje i samme situation, som lejere har krav på at fremleje ifølge lejeloven.
Dette betyder, at du som udgangspunkt har ret til at fremleje din lejlighed i en periode på op til 2 år, såfremt dit fravær er midlertidigt og såfremt fraværet skyldes en af de grunde, der er opført i vedtægten/loven e. lign.
Bestyrelsen for andelsboligforeningen skal dog godkende at du fremlejer og jeg vil derfor anbefale at du kontakter bestyrelsen/administrator for en yderligere afklaring af spørgsmålet.
Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144 JAL@datea.dk www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.