Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvilke konsekvenser har en forhåndsaftale

Jeg har underskrevet en forhåndsaftale (som sælger har udarbejdet) d. 30.03.08 mhp. køb af andelsbolig i ovenstående andelsforening, men der har været en række forhold som enten har været utilstrækkeligt oplyste, uoplyste eller tidsmæssigt forsinkede, hvorfor jeg overvejer at trække mig ud af aftalen. Der er betalt et depositum på 15.000 til sælger, som sælger efterfølgende har overført til advokatfirmaet, da han erfarer at det skal foregå på den måde. Forhåndsaftalen slutter med en bemærkning om gensidig fortrydelsesret på 6 dage. Der er ikke skrevet nogen salgsaftale og lejligheden synes først d. 19.5. Overtagelsestidspunktet er aftalt til 01.06.08.

Vores svar fra

Som udgangspunkt gælder det gamle ord om at en aftale er en aftale, men hvis der er ting i aftalen der gør, at du kan trække dig – og da jeg ikke har læst aftalen kan jeg ikke komme det nærmere – så har du stadig en mulighed, ud over de 6 dage. Det fremgår af aftaleloven at der er visse ting der kan gøre at man kan trække sig, men det er for vidtgående i en brevkasse af denne art at komme ind på. Det bedste er at tage kontakt til det advokatkontor hvortil pengene er overført, og meddele dem, at du har betænkeligheder, og at forudsætningerne ikke er som de var forventede ved aftalens indgåelse, og se så hvor langt du kan komme ad den vej.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.