Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Hvem skal udføre arbejdet?

Spørgsmål &

Vores svar fra

1.      Kan bestyrelsen selv beslutte en sådan operation?
1.      En bestyrelse i en hvilken som helst forening skal udføre deres hverv i overensstemmelse med generalforsamlingens beslutninger, og i henhold til de vedtægter der findes, og fra hvilken bestyrelsen kan påberåbe sig deres hjemmel

2.      Kan bestyrelsen alene bestemme udseendet af dørene, om de efter ca. fire år trænger til maling? Vi vil påstå, at vor egne døre overhovedet ikke trænger til maling.
1.      I en – forholdsvis – lille forening med 18 medlemmer, burde det være muligt at tale sig til rette med såvel bestyrelse som medlemmer. Beslutter et flertal af medlemmerne, at de er enige med bestyrelsen i deres vurdering, så er svaret: Ja.

3.      Er det lovligt, miljømæssigt at udføre dette arbejde som ovenfor beskrevet?
1.      Umiddelbart lyder det ikke som om loven om Arbejdsmiljø er overholdt, men det skal der en konkret vurdering af faciliteterne til.

4.      Er der et forsikringsspørgsmål i at vores døre ikke kan låses i den periode dørene er afmonteret.
1.      Det kan det meget vel være, idet det ikke er beskrevet hvorledes det tænkes sikret, at dørene (træpladerne) kan aflåses som sikring af beboelsen.

5.      Kan vi afvise bestyrelsens ordre og selv få udført arbejdet ved en professionel?
1.      Såfremt der foreligger en lovlig handling, så er jeg ikke sikker på, at det kan afværges.

Imidlertid kan jeg godt forstå frustrationerne, og dels godt se at det kan virke som beskæftigelsesterapi. Derfor kan man især godt slå på, at sidste projekt ikke var udført fagligt forsvarligt, og derfor  næppe kan opfylde de berettigede krav man må forvente til den fælles vedligeholdelse. Det kan meget vel være, at man ønsker at facaderne skal fremstå pæne og ensartede, men derfor betyder det ikke nødvendigvis, at bestyrelsen derved kan tiltage sig kompetence til vedligeholdelsesarbejde, og uden et flertal af medlemmernes ønske.

Mit forslag kan derfor alene være, at anmode – med de i vedtægterne fastsatte betingelser – om en ekstra ordinær generalforsamling, med drøftelse af dette punkt som det eneste på dagsordenen.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.