Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Hvem skal sælge andelen.

Vi har en andelsboligforening med 8 boliger. Vi har en andelshaver der er afgået ved døden. Der er ikke nogen af andelshaverne i foreningen der vil købe andelen og vi har ingen venteliste. Arvingerne påstår at foreningen skal sørge for at andelen bliver solgt og de vil ikke betale boligafgift. Vi mener at arvingerne selv skal sælge andelen. Hvad er det rigtige.

Vores svar fra

Vedr.: Hvem skal sælge andelen.
Spørgsmålet er svært at besvare når man ikke kender vedtægterne. Hvis I anvender ABF standartvedtægter og der ikke efter vedtægterne er nogen der har fortrinsret er det bestyrelsen som skal stå for salget. Der må bestyrelsen så være berettiget til at anvende mægler og fastsætte prisen realistisk. Dødsboet skal naturligvis betale boligafgift indtil ny andelshaver er fundet og har overtaget forpligtelserne. Hvis der ikke betales kan boet ekskluderes, men I er jo under alle omstændigheder berettiget til at modregne skyldig boligafgift m.v., når andelen er solgt og der skal afregnes overfor boet.

Med venlig hilsen

Ebbe Gregers Madsen
ADVODAN ÅRHUS Advokataktieselskab | Margrethepladsen 4, 3. sal | 8000 Århus C
Tlf.: 86 12 44 00 | Fax: 86 13 03 09
e-mail: ebgm@advodan.dk | www.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.