Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvem skal betale nedfaldent loft

En del af loftet i mit soveværelse er pludeligt faldet ned. Det er pudset og rørvævet der er faldet ned, således at forskallingsbrædderne er blotlagte på et område midt på loftet svarende til ca 1,5 X 1,10 kvm2. Det er det oprindelige loft (ejendommen er fra 1943). En tømre (tilkaldt af bestyrelsen efter en forspørgsel hos andelsboligforeningens forsikringsselskab) har givet et tilbud på levering og montering af gipsloft på forskalling i soveværelset = samlet pris excl moms 8.552,00 kr. Er det andelsboligforeningen, forsikringen eller mig der skal betale denne udgift? Umiddelbart mener jeg at det er andelsboligforeningen, da loftet er nagelfast og da jeg ikke er selvforskyldt i skaden. Men er det korrekt? I andelsboligforeningens vedtægter om vedligeholdelse (§ 10) står: “Foreningen sørger for, at ejendommen stedse holdes forsvarligt vedlige. Den indvendige vedligeholdelse af de enkelte lejligheder påhviler dog andelshaverne. Hvis en lejligheds vedligeholdelse forsømmes…” Der er ikke nogen definition på hvad indvendig vedligeholdelse dækker.

Vores svar fra

Normalt påhviler den indvendige vedligeholdelse altid den enkelte andelshaver. Dette gælder også lofter i lejlighederne.

Kun hvis lofterne specifikt er nævnt i jeres vedtægter som en undtagelse fra den indvendige vedligeholdelsespligt, vil det være foreningen, som skal varetage denne opgave.

Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål. Har du yderligere eller uddybende spørgsmål, hører jeg gerne fra dig igen.

Venlig hilsen

Carsten Volden
Direktør

Direkte +45 58 58 37 72 | Mobil +45 40 84 43 33
Telefon +45 70 23 00 78 | Fax +45 70 23 00 41
cvo@colliers.dk

Colliers Ejendomsadministration A/S
Codanhus, Gammel Kongevej 60, 5. sal, 1850 Frederiksberg C
www.ceadm.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.