Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Hvem skal betale for udbedring af fugtskader?

Hvem skal betale for udbedring af skader, der er opstået som følge af opstigende grundfugt. A/B eller andelshaveren? Opstigende grundfugt d.v.s. fugt der kommer fra jorden under og omkring huset, stiger op gennem husets fundamentet og beskadiger herefter vægge i en lejlighed. Skaderne skyldes altså ikke andelshaverens manglende vedligeholdelse, utætte rør el. lign. Vedtægterne vedrørende vedligeholdelse i vores A/B lyder som følger: ”En andelshaver er forpligtet til at foretage al indvendig vedligeholdelse inde i boligen samt vinduer og døre. En andelshavers vedligeholdelsespligt omfatter også eventuelle nødvendige udskiftninger af synlige bygningsdele og tilbehør til boligen såsom f.eks. udskiftning af vinduer, gulve og køkkenborde. En andelshavers vedligeholdelsespligt omfatter også forringelser, der skyldes sild og ælde”. Og: ” En andelshaver har desuden pligt til at foretage andre indvendige eller udvendige ved lige-holdelsesarbejder, som efter generalforsamlingens vedtagelse er pålagt andelshaverne”. ”Andelsboligforeningen er forpligtet til at foretage al anden vedligeholdelse, herunder af bygninger, skure, samt fælles anlæg. Vedligeholdelsen skal udføres i overensstemmelse med en evt. fastlagt vedligeholdelsesplan”.

Vores svar fra

Kære Spørger,
Som du beskriver forholdene er det foreningens forpligtelse. Det viser sig dog ofte vanskeligt, at bevise om skaderne skyldes opstigende fugt eller andelshaverens anvendelse at lejligheden.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 | Fax: 49 21 58 30
Email: erma@advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.