Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvem skal betale for fejl og mangler?

Jeg har solgt min andelsbolig på Stæhr Johansens vej 2, 4tv 2000 Frederiksberg. Jeg havde en vurderingsmand udpeget af andelsforeningen, til at gennemgå lejligheden for fejl og mangler. Indtil her var alting fint, nu har køber (indenfor de 14 dages fristen) fundet en del nye mangler, hvoraf mange er visuelle. Bla. en gipsvæg, hvor der sidder en radiator på, som åbentbart er løs i siderne, dvs. hvis man skubber på væggen, giver den sig nogen cm. Nu forlanger han 7000,- for en udbedring af væggen. Væggen var i denne stand da jeg købte lejligheden for 4 år siden, og jeg kender de sidste 2 ejere, som også siger at væggen var sådan da de boede der, så vi er mere end 10 år tilbage for opførelsen af væggen. Jeg vil høre om det kan være rigtigt at jeg skal betale for væggen? Jeg mener at vurderingsmanden (som er byggesagkyndig) burde have opdaget de fejl, da han gennemgik lejligheden, for så havde jeg en mulighed for selv at lave væggen langt billigere. Jeg mener også det er fuldstændig absurt, at jeg betaler 2800,- for at få vurderet min lejlighed som han kun bruger 10 minutter på, og han så ikke opdager de fejl. Køber har efter jeg flyttede sendt en mail til vurderingsmanden med de ting han ønsker at få udbedret, hvorefter vurderingsmanden sender en mail tilbage, (uden at have set lejligheden igen) med priser på de forskellige ting.

Vores svar fra

Det drejer sig i det hele tage m, hvorvidt der er en mangel ved boligen eller ej. Er det en mangel, så følger det af lovgivningen, at den kan kræves udbedret, med mindre køber har accepteret den. Det sidste lyder ikke til at være tilfældet, og så står spørgsmålet tilbage, om det er en mangel. Hvis det er, så kan den kræves udbedret/værdisat af køber. Rent teknisk kan jeg som advokat ikke vurdere, om det er en mangel, men personligt tror jeg, at det er tilfældet. Og så må der som udgangspunkt betales det beløb, som en udbedring koster. Det er ligegyldigt hvor længe forholdet har været til stede.

Hvorvidt vurderingsmanden burde have fundet manglen eller ej, er et spørgsmål mellem vurderingsmanden og dig. Forholdet var der jo faktisk, så det du solgte vil derfor blive betragte som det mindre værd, uanset hvad. Derfor vil vurderingsmanden næppe blive ansvarlig for manglen. Men det kunne overvejes, om du ikke har betalt for meget for vurderingen.

Med venlig hilsen
ADVODAN

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

ADVODAN | Ndr. Ringgade 70C | Skovsø | 4200 Slagelse
Tlf: 57 86 46 00 | Dir: 57 86 46 10 | Fax: 58 50 03 77
E-mail: cjth@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.