Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvem skal betale el-tjek i forbindelse med salg?

Kan en andelsboligforening pålægge en sælger at få gennemført og betale et el-tjek i forbindelse med et salg? Såfremt det er tilfældet og sælger skal afholde en sådan udgift i hvilket omfang kan sælger da kræve at udført arbejde – dvs. den del af regningen, som vedrører udført arbejde og ikke selve gennemgangen – betragtes om en forbedring og dermed noget som køber skal betale?

Vores svar fra

Der skal være hjemmel til at pålægge et sælgende medlem udgifter, som f.eks  for et el-check: Hjemmelen kan være at finde i vedtægter, en behørig generalforsamlings beslutning eller måske i den byggetilladelse der  måtte være give til ombygning mv.. Hvis der ikke er behørig hjemmel kan bestyrelsen ikke kræve betaling med rette, men en køber kan for sin regning gennemføre et el-check og hvis der findes fejl og mangler kræve at sælger betaler for afhjælpning. Sælger kan i visse tilfælde videreføre kravet mod foreningen.
 Det er almindeligt forekommende at foreninger kræver sikkerhed for elinstallationers lovlighed i f.m ombygninger og salg, netop for at sikre foreningens ejendom som lovlig og iorden, hvilket kan have sin afhørende betydning i brandtilfælde eller lign. hvor forsikring skal aktiveres.
Forbedringer der forøger brugsværdien kan kræves betalt. En blot lovliggørelse af en ulovlig installation konstituerer ikke i sig selv merbetaling, som forbedring.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.