Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Hvem har oplysningspligt overfor køber af en andelslejlighed.

  Jeg købte en andelslejlighed (eller rettere en andel med ret til at bebo en bolig) i april d.å. Efter et par måneder fik jeg tilfældigvis at vide af en anden andelshaver at for de nyopførte altaner på vores ejendom skulle vi underskrive et internt gældsbrev. Ingen havde oplyst mig om dette. Gældsbrevets pålydende er endnu ikke oplyst, idet byggeriet ikke er afsluttet, men beløbet er mellem 150.000 og 200.000. Hvem har pligt til at orientere mig om denne ekstra pris for lejligheden? Jeg har købt lejligheden af et dødsbo. Administrator har udfærdiget papirerne og bestyrelsen underskrevet betingelserne for salget, men ingen af disse har oplyst mig om, at jeg skulle “betale” en opført altan, underskrive et internt gældsbrev – hvad så et internt gældsbrev er for noget -betale altanens pris kontant ellers bliver jeg ekskluderet af foreningen og skal flytte. Kan man tvinge mig til at underskrive et internt gældsbrev, tvinge mig til at betale altanen kontakt eller ekskludere mig af foreningen, når jeg intet har vidst om denne ekstra udgift? 

Vores svar fra

 
Det forekommer helt uacceptabelt at du ikke er blevet oplyst om dette forud for salget.

Du må rette henvendelse til en boligadvokat som gennemgår alle dokumenter i.f.m. handelen.

Jeg kan ikke afvise at sælger/dødsboet har et ansvar hvis man kendte til forholdene.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.