Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvem har ansvar for altan?

Normalt er andelsforeningen ansvarlig for ydre vedligeholdelse i følge standardvedtægterne §9. Andelshaverne har omvendt ansvaret for det indvendige i lejligheden (undt døre og vinduer) Vores to andelshavere øverst i foreningen har lavet tagaltan for nyligt. Nu har vi problemer med vandskader i lejligheden nedenunder. Spørgsmålet er nu: Hvem er ansvarlig for altanerne? Umiddelbart mener jeg bestemt, at det er andelshaveren, som har betalt for håndværkeren, som er ansvarlig. Og det selvom altanen jo sidder udvendig (ligesom vinduerne) Men hvad siger reglerne?

Vores svar fra

Der er ikke nogen regler om dette.

Hvis der i forbindelse med udførelse af altanerne er begået håndværksmæssige fejl er det disse andelshavere der har ansvaret for vandskaderne – hvis de kan påvises at hidrøre derfra.

Ellers er det foreningen, hvis ikke forholdet er forsikringsdækket.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.