Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvem hæfter for udbedring af skimmelsvamp?

Andelshaver har opdaget skimmelsvamp i lejlighed. Teknologisk Institut har bekræftet. På væg som vender ud mod gavl. TI har målt store temperaturforskelle på berørte væg. TI har udtalt, at det ikke kan forklares med sikkerhed, men evt kan skyldes at noget af isolering er sunket. I rapport fra TI står der dog, at gavlvæg ikke er hulmursisoleret. Det er der usikkerhed om. Vi har fra bestyrelsen ønsket at få Byggesagkyndig til at vurdere det hele, herunder også skadeårsag, da vi ønsker at være sikre på, hvem der skal betale for udbedring. Der er fra andre andelshavere rest tvivl om foreningen skal betale, og vi ønsker for alle parters sikkerhed at være sikre. Skal foreningen eller andelshaver selv betale? Vi er i tvivl om tolkningen af rapporten fra TI, og har derfor rettet henvendelse til ABF, som har tilrådet en vurdering fra byggesagkyndig. Andelshaver har nu engageret advokat og denne har nægtet byggesagkyndig adgang til lejligheden. Advokat siger, at vi udelukkende skal gå ud fra rapport fra TI, der bla skriver: “årsagen til skimmelvæksten vurderes at være en temperaturrelateret opfugtning af ydervæggen”. Der forekommer skimmelsvamp på gavlvæggen i stuen samt bag efterisolering i soveværelse. Kan bestyrelsen insistere på, at en byggesagkyndig skal vurdere skadesårsag? Kan skadesårsag vurderes alene ud fra at skimmelsvampen er på væg ud mod gavl?

Vores svar fra

Jeg synes det er usmidigt at advokaten nægter en byggesagkyndig adgang.

På det foreliggende grundlag tyder alt dog på at det er en foreningsudgift.

I bør insistere på at få en sådan gennemgang.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.