Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvem hæfter for rådskade i bygning i andelsbolig

Jeg bor i en andelsboligforening. I sidste uge fik jeg revet fliser ned fra væggen i mit bad. Da fliser og puds var blevet fjernet, så vi at en at træbjælkerne i murværket (en bægerende bjælke) var i meget dårlig stand. Herefter kom taksatoren fra andelsboligforeningens forsikring ud og tog svampe prøver. Det viste sig, at der var tale om råd og ikke svamp, hvilket forsikringen ikke dækker. Bestyrelsen i foreningen mener at jeg selv skal hæfte for udbedringen. Kan det være rigtigt, at jeg selv skal hæfte for udbedringen af bygningen, da man i en andelsbolig jo kun ejer det indvendige af lejligheden og ikke ejer mursten og bjælker i mursten. Desuden skal det nævnes at vi aldrig selv har renoveret badeværelse og derfor ikke selv har forårsaget skaden. Håber i kan hjælpe mig, da det kan gå hen og blive meget dyrt at få udbedret skaden.  

Vores svar fra

Jeg mener det er en anliggende for Andelsboligforeningen.
Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.