Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Hvem hæfter for et ubrugeligt badeværelse: køber eller sælger?

Spørgsmål: Jeg købte januar 2006 en dejlig andel på Frederiksberg. Betalte naturligvis for alle forbedringer som badeværelse og div. Nu viser det sig at badeværelset er bygget ovenpå det gamle revnede terrazzo gulv uden gummi membran. Vandet har så gennem længere tid sevet til underbo(med sænket loft derfor ikke bemærket noget). Hvem hæfter for reperation af det bade værelse jeg betalte for i januar? Badeværelset er ubrugeligt. Må ikke benyttes for det er revet ned og genopbygget.
Skal den forrige sælger for ca. 4 år siden bringes til ansvar da det sansynligvis er ham der har lavet badeværelset? Er det sælger i januar der har ansvaret, de vidste sansynligvis intet om problemet? Er det et forsikrings spørgsmål? Eller er det mig som køber der skal låne de ca. 80.000 kr til total renovering af badeværelset? Håber i kan hjælpe mig. Venligst Anja

Vores svar fra

Kære Anja
 
Det er noget rigtigt skidt og jeg tror du får brug for noget juridisk bistand.
 
Det er andelshaver der til enhver tid hæfter for fejl og mangler – det betyder for dig at det i forhold til foreningen er dig der hæfter at du så efter hvad du beskriver har et krav mod tidligere andelshaver  ( sælger ) og tidligere andelshaver har et krav mod sin sælger er en anden sag og denne er foreningen ganske uvedkommende.
 
Hvorvidt der er forsikringsdækning på afhænger af skadens art og udefra din beskrivelse vil forsikringen ikke dække, det er dog sådan at er der sket skader på ting ( løse tæpper, møbler eller lignende ) hos underboen vil dette normalt være dækket af underboens egen indboforsikring.
 
Håber dette kan hjælpe dig på vej ellers er du velkommen til at kontakte mig igen.
 
Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.