Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Hvem dækker vedr skade på el net ved skybrud

Jeg er kommet lidt i klemme imellem mit eget forsikringsselskab og det forsikringsselskab den andelsbolig forening jeg bor i anvender. Under skybrug for nyligt så gik strømmen i min lejlighed. Jeg fik det efterfølgende ordnet af en elektrikker og fik en regning på 4000 kr. Det viste sig at det var en el-ledning som gik inde i væggen, der var brændt sammen i forbindelse med regnvejret. Nu siger henholdsvis mit eget forsikringsselskab at det er andelsboligforeningens forsikring der skal dække, da det er på ledninger inde i bygningen, og andelsboligforeningen siger det er min egen forsikring der skal dække det, da det ikke ligger under hvad de dækker. Kan i evt hjælpe mig lidt på vej, for jeg føler jeg render hovedet imod en mur.

Vores svar fra

Andelsboligforeningen har ansvaret for de el-ledninger som forbinder lejlighederne i ejendommen, mens den enkelte andelshaver har ansvaret for de el-ledninger, som forsyner de enkelte rum inde i lejligheden med strøm – altså også de ledninger som løber inde i væggene, med mindre der står noget andet i jeres vedtægter.

Hvis andelsboligforeningens forsikring ikke dækker denne type af skader, så er det dig selv eller din forsikring som skal betale. Hvis du ikke er forsikret for denne type af skade, så må du desværre selv betale.

Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål. Har du supplerende eller yderligere spørgsmål, hører jeg gerne fra dig igen.

Venlig hilsen
Carsten Volden
Direktør

Direkte +45 58 58 37 72 | Mobil +45 40 84 43 33
Telefon +45 70 23 00 78 | Fax +45 70 23 00 41
cvo@colliers.dk
Colliers Ejendomsadministration A/S
Codanhus, Gammel Kongevej 60, 5. sal, 1850 Frederiksberg C
www.ceadm.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.