Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Hvem dækker skadesudgifter

Jeg købte min andelsbolig i Feb. 2008. Der er nu opstået et problem med mit badeværelse. Det drypper ned i min underbos loft, når jeg bader. Dette skønnes at vøre grundet at badet dengang det blev lavet for 12 år siden, er blevet lavet ulovligt, hvilket gør når faldstammen er stoppet og vandet dermed stiger i faldstammen, løber vandet ind under gulvet og ned til naboen, når vandstanden i faldstammen når min etage. Siden badet er blevet lavet, har der boet 2 andre ejere, dvs. badet er blevet godkendt 3 gange af vurderingsmanden. Problemet er nu, at mit eget forsikringselskab og heller ikke andelsforeningens byggeforsikring vil dække en erstatning. Så lige nu hænger regningen på omkring 30.000 kr på mig, for et ulovlig lavet afløb (12 år siden), hvilket jeg absolut ikke kan se hverken det logiske eller rimelige i. Jeg forestiller mig at det da må være dem der i sin tid har lavet badet eller andelsforeningen som ikke har tjekket op på om badet var lovligt lavet, som må dække udgifterne til dette. Jeg håber I kan hjælpe mig med at få svar på dette og på hvad man gør i sådan en situation.

Vores svar fra

Du kan rette dit krav mod sælgeren af lejligheden, men kravet forældes 6 måneder efter du vidste besked om det ulovlige badeværelse. Hvis bestyrelsen har godkendt dette badeværelse til trods for at det var muligt at konstatere ulovligheden kan bestyrelsen blive erstatningsansvarlig overfor dig.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.