Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Hvem betaler istandsættelse

Min søster står og skal sælge en andelsbolig vi har arvet. Vi har fået en kopi af det brev der er sendt til de øvrige andelshavere hvor prisen er opgjort. Andelsbevis + forbedringer. Dette regner vi så selvfølgelig med er prisen den skal handel til. Efterfølgende får vi så en opgørelse over hvad en vurderingsmand skønner der er af fejl og mangler på boligen. Det er maling af hele huset, samtlige gulve skal slibes og der er småskrammer på et par køkkenlåger. De vurdere det til kr. 20.500. Vores spørgsmål er så hvem skal betale det beløb når vil i første omgang har fået meldt et beløb ud på hvad den kan handles for? Og hvem står for at få det udbedret? Kan det være rigtigt man som sælger skal sørge for der står et helt nymalet hus?

Vores svar fra

Det er naturligvis beklageligt, at I ikke har modtaget oplysninger om, at der skulle foretages en vurdering, der kunne påvirke prisen, men herudover forekommer det, at situationen er grebet rigtigt an. Hvis du læser i vedtægten, vil der formentlig også stå noget om proceduren, samt at der skal fradrages for fejl og mangler samt vedligeholdelsesstand på grundlag af en vurdering. Dette stemmer i øvrigt også overens med de regler, der er fastsat i andelsboligforeningsloven om maksimal priser.

Det er jer som sælger, der skal sikre udbedring af de punkter, der fremgår af vurderingsrapporten. Hvis ikke mangler m.v. er afhjulpet inden overtagelsen, vil der skulle ske et nedslag i overdragelsessummen svarende til afhjælpningsomkostningerne (typisk de beløb, der fremgår af vurderingsrapporten.)

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.