Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvem betaler for rep. af stophaner.

I de enkelte lejligheder i vores forening har vi stophaner, så man kan lukke for vandet i badeværelset, hvis man f.eks. skal ha skiftet blandingsbatteri mv.. Hvem hæfter for reparation af disse stophaner, når de bliver utætte, er det andelsboligforeningen eller den enkelte andelshaver ?

Vores svar fra

Hvis foreningen benytter standardvedtægten – hvilket du bør kontrollere – har foreningen vedligeholdelsen af de “fælles forsynings- og afløbsledninger”. I mangel af anden forståelse/praksis i jeres forening, betyder dette, at foreningen skal vedligeholde alle lodrette forsynings- og afløbsledninger, idet andelshaveren har vedligeholdelses- og udskiftningspligten fra og med forgreningen og den vandrette del af ledningen.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.