Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvad sker der i forbindelse med tvangsaktion

Hej Jeg har i længere tid forsøgt at sælge min andelsbolig, dog uden det store held. Nu står jeg så i den situation at jeg har betalt dobbelt husleje i snart ½ år og det kan jeg økonomisk set ikke blive ved med. Derfor forsøgte jeg muligheden for at få lov til at leje min andelsbolig ud, men blev nedstemt på vores generalforsamling. Dertil svarede jeg at jeg derfor muligvis var nødt til at lade andelsboligen gå på tvangsaktion. Det mit spørgsmål nu går ud på er at hvordan bliver en evt. tvangsaktion vurderet. Vil det være mig personligt der hæfter for et evt. underskud ved aktionen. Andelsboligen har en andelsværdi på ca. 153.000 kr. Der er et pantebrev i lejligheden på ca. 120.000 kr. Hvis lejligheden nu bliver solgt til 100.000 kr. er det så ikke mig der skal betale differencen. Og hvis jeg lader lejligheden gå på tvangsaktion går jeg ud fra at jeg vil stå i Riebers. Hvis jeg så betaler det jeg skylder, hvornår bliver jeg så slettet igen ? Jeg ved godt at det er mange spørgsmål på en gang, men jeg er temmelig meget i vildrede i øjeblikket, så jeg håber på hurtigt svar.

Vores svar fra

Du skal for alt i verden undgå at lade ejendommen sælge på tvangsauktion. Du vil komme til at hæfte for differencen på den gæld der ikke bliver dækket. Du kan blive noteret i RKI indtil du har betalt din gæld. Prøv at sælge lejligheden i fri handel – også selvom du skal ned  i pris. Det er altid bedre end en tvangsauktion.

Med venlig hilsen 
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.