Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvad skal jeg gøre og kan jeg gøre noget?

Jeg bor i en super dejlig lejlighed i andelsforening. Men der er et kæmpe problem i denne andelsbolig forening, nemlig vores bestyrelse og deres opfattelse af virkeligheden, hvilket gør mig super nervøs. Jeg bor selv i en lejlighed der er 200 kvm. Til ca. 22500 kr. Pr måned plus forbrug hvilket ikke generer mig, men det genere mig at lejligheden neden under mig som er på samme størrelse betaler 9700 kr. Og er beboet af formanden, samt lejligheden på 3.sal også samme størrelse og beboet af et bestyrelsesmedlem til 7800 kr. Vi har et meget stort lån i andelsforeningen da den er etableret i 2007, derfor er der afdragsfrihed på foreningens lån, vi kan kun lige holde skruen i vandet lige nu, med hensyn til renter på gælden, så jeg frygter super meget for hvad der ska ske i år 2016 når vi skal begynde og afdrage, jeg ville rigtig gerne have at vi fik normaliseret vores boligafgift så vi ikke skulle ud i en kæmpe krise i 2016, men hvordan skal jeg gøre dette, kan jeg på nogen måde få dette gennemført og hvis ja så hvordan, jeg syntes bare alle skulle betale det samme, dvs. Boligafgift i forhold til kvm. Så er der ingen der bliver snydt, kan du hjælpe mig på rette vej.

Vores svar fra

 
Det er på andelsboligforeningen generalforsamling, at I træffer beslutning om boligafgiften. Skal der ændres på boligafgiften, så kræver det en generalforsamlingsbeslutning. Som alle andre medlemmer af din andelsboligforening, kan du stille forslag på den årlige ordinære generalforsamling.
Der er for øjeblikket nogle nystiftede andelsboligforeninger, som har en anstrengt økonomi. Det kan altid være en god ide, at få en uvildig rådgiver til at kigge jeres økonomi igennem, for at tjekke, om den kan gøres undere og for at afdække eventuelle risici.
Colliers Ejendomsadministration kan hjælpe med denne opgave.
Når en andelsboligforening bliver stiftet, vil der normalt være forskel på boligafgiften udregnet pr. m2. Det skyldes, at der før stiftelsen blev betalt forskellige huslejer afhængigt af, om lejlighederne var blevet forbedrede.
Denne forskel i boligafgift pr. m2 bør udlignes over en årrække, så alle andelshavere med tiden kommer til at betale den samme boligafgift pr. m2.
Jeg håber, at ovennævnte besvarer dit spørgsmål. Har du yderligere spørgsmål eller uddybende spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig igen.
Med venlig hilsen
Colliers Ejendomsadministration A/S
Carsten Volden
Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.