Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvad skal andelsforeningen betale.

Jeg har læst Standardvedtægterne paragraf 9 om vedligeholdelse. Al vedligeholdelse som andelshaveren skal dækker er det også følgende toilet, blandingsbatterier, radiatorer, som er gået i stykker eller slidte og skal udskiftes eller repareres? Hvad med el fx ledninger der er oprindelige og ligger i væg og som er slidte således at relæet slår fra? 

Vores svar fra

 
 
 
Hvis det fremgår af vedtægterne at al indvendig vedligehold påhviler andelshaveren, er udgangspunktet at andelshaveren har ansvaret for udskiftning af de nævnte komponenter.

Det kan virke overraskende, at dette også gælder elinstallationerne, men de følger af stærkstrømsreglementet, at brugeren har ansvaret, hvilket må betyde, at det er andelshaveren der skal vedligeholde dette også.

Alt ovennævnte under forudsætning af, at der ikke er en fast praksis i foreningen for, at andelsboligforeningen de facto betaler for reparation/udskiftnging af omhandlede dele.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.