Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Hvad med lån, når tørrelofter bliver til ejerlejligheder?

Hej brevkasse,

Vi har fået tilbudt at sælge vores tørlofter, så de bliver til ejerlejligheder. Det er så meningen at der skal være en ejerforening i andelsboligforeningen, men vi er nu blevet i tvivl om ejerforeningen og andelsboligforeningen også deler lån. Hæfter de nye ejerlejligheder også for de lån vi engang har etableret i andelsboligforeningen?

— Niels P.

Vores svar fra

Hej Niels,

Nej, den nye ejerforening vil ikke komme til at hæfte for andelsboligforeningens lån og forpligtelser. Men den nye ejerforening vil komme til at betale sin andel af de fællesudgifter såsom varme, vand, renovation, vedligeholdelse, rengøring ect.  Men de vil ikke hæfte for andelsboligforeningens lån. Idet de vil optage deres egne lån i deres ejerlejligheder.
– Lasse Andersen

Lasse Andersen
Om forfatteren Lasse Andersen er erhvervsrådgiver i Nordea Boligforeninger, og er specialist i finansiering af andelsbolig- og ejerforeninger. Du kan kontakte ham, hvis jeres forening har brug for hjælp til finansiering af vedligeholdelses- eller forbedringsarbejder på ejendommen. I er mere end velkommen til at aftale møde med Lasse eller med en kollega fra Nordea.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.