Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Hvad kan bestyrelsen enerådigt tage beslutning om?

Jeg ejer et lille parcelhus som jeg har haft lejet ud de sidste 18-20 år, de sidste lejere har boet der ca 8 år. Da jeg blev enke var det for dyrt for mig at bo der alene og jeg flyttede selv dengang i lejebolig hvor jeg har boet siden. Nu er jeg blevet folkepensionist og er blevet dårligt gående og der er mange trapper i min bolig og har derfor gjort mig tanker om at sælge huset som er betalt ud også fordi der pludselig er kommet en masse dyre ting, der skal gøres ved huset bla andet nyt tag. Har beholdt huset som en ekstra pensionsforsikring alle disse år, for at kunne købe mig et lille etplanshus uden trapper når jeg blev gammel og det er jeg nu, men erfarede så i sidste uge gennem en forespørgsel hos ejendomsmægler at jeg ikke kunne sælge mit hus da jeg ikke kunne opsige mine lejere , da jeg ikke havde en tidsbegrænset lejekontrakt.— Jo hvis jeg flyttede derud selv, men det er heller ikke velegnet til gangbesværede—Kan det virkelig passe at jeg ikke kan sælge huset og hvad gør man som ejer hvis man ikke har råd til istandsættelse og vedligeholdelse mere ? og hvorlænge skal man bebo huset for at kunne sælge det hvis det er en nødvendighed? 

Kære Spørger,
Ja, det er rigtigt. Hvis lejerne har en alm. lejekontrakt kan de ikke opsiges, med mindre du selv skal anvende lejemålet.
I så fald kan lejerne opsiges med 1 års varsel.
Du kan formentlig optage lån til at foretage nødvendig vedligeholdelse.
Hvis du opsiger lejerne med den begrundelse at du selv skal bo der skal der nok gå ca. 1 år inden du sætter huset til salg.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.