Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvad gør vi med vandskadede ting, når beboeren er bortrejst?

Vi har haft vansdkade ved det sidste store regnvejr. Vi har i huset en andelshaver, der for tiden er i Sydamerika. Hun har tilsyneladende ingen, der kan /vil fjerne hendes gennemblødte ting fra vores kælder. Hvad kan vi lovligt gøre for at få hendes ting fjernet ? Det haster.

Vores svar fra

Den formelle fremgangsmåde vil være at lade fogeden bistå ved tømning. Det kan I næppe vente på.

I kan spørge politiet om de vil hjælpe, hvis der er fare for skader. Det skal være nærmest livstruende for, at I kan forvente hjælp.

Hvis ingen kan hjælpe jer, må I foretage det mindst uforsvarlige.

Det kan være at lader bygningens forsikringsselskabs taksator se på ting og skader og herefter foretage det fornødne. Eller på anden måde sikre jer bevis for, at I ikke har forværret skaden.

Det vil være selvtægt at opbryde en lås, der tilhører andelshaveren.

Til gengæld har andelsboligforeningen intet ansvar som følge af, at I ikke gør noget (hvis skadeårsagen er ophørt/afværget).

Eksemplet viser, at man altid bør efterlade sig en fuldmagt, inden man drager udenlands!

Venlig hilsen

Advokat Per Nielsen (H)
Direkte tlf. 96 31 33 60
E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.