Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Hvad er det rimeligt at sælger skal betale?

Jeg har netop solgt min andel, og da jeg fik den endelige afregning havde bestyrelsen valgt at udskifte lås i hoveddør og lave reperationer på vandur på min regning. Begrundelsen for udskift af lås (der ellers virkede glimrende) var at det ikke var den originale model som supporterede 3 punkt låsemekanisme. Låsen er ikke blevet skiftet i de 5 år jeg har boet der, og jeg ved derfor ikke hvem der har stået for udskiftningen hvornår. Men da vejligehold af udvendige døre jo er foreningens ansvar må man jo antage at det er den der har stået for udskiftningen. Mht vanduret er historien lidt den samme. Argumentet for at lade mig betale for reperationen var at der åbenbart var noget der ikke var lavet efter reglerne. Igen drejer det sig jo om noget der er foreningens ansvar at vedligeholde, og jeg kan derfor ikke forstå hvorfor jeg skal betale for det. Endeligt fik jeg også lov til at betale for en elektriker de havde haft ude for at kontrollere lovligheden af noget el en tidligere ejer havde fået lavet i et skur. Umiddelbart kan jeg ikke forstå at jeg skal betale for disse ting, men bestyrelsen er ikke lydhør overfor mine argumenter. Jeg vil derfor gerne have en upartisk og professionel vurdering af om jeg er blevet uretfærdigt behandlet.

Vores svar fra

Jeg må give bestyrelsen ret på alle 3 punkter:

Bestyrelsen skal kontrollere, at foreningens ejendom er intakt (lås), at de forbedringer, som du forlanger betaling for af køber, er lovlige (el). Det skulle den også have gjort, da du købte. Det bør du naturligvis påpege, og bestyrelsen bør da få røde øren. Men om de bliver røde nok til, at foreningen betaler, er en anden sag. For ret beset er det jo din sælger, der har tjent på bestyrelsens forsømmelser. Bestyrelsen kan derfor henvise dig til sagsanlæg mod din sælger.

Spørgsmålet om vanduret er i grænselandet. Vanduret er formentlig opsat af foreningen til brug for udarbejdelse af vandregnskab. Det er således foreningens vandur. Det er formentlig indenfor din bolig, og der er tilsyneladende blevet pillet ved det. Hermed er jeg mest tilbøjelig til at sidestille med min konklusion vedr. låsen. Men yderligere oplysninger om historien kan indebære et andet resultat.

Generelt er der sket det, at det langsomt er gået op for andelsboligforeningers bestyrelser, hvilket kolossalt ansvar lovgivningen har lagt på deres skuldre. Det går altid ud over nogen, når man – som her – ændrer praksis. Det skal man som bestyrelse tænke over, inden man farer for hårdt frem.

Venlig hilsen
Advokat Per Nielsen (H)
Direkte tlf. 96 31 33 60
E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.