Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Husorden – juridisk korrekt?

Vi er ved at etablere en husorden. Punkter er bl.a. ”Drivhus” og ”Parkering” hvor bestyrelsens forslag lyder som efterfølgende: Parkering Parkering sker i de skiltede/afmærkede pladser/carporte og i overensstemmelse med de opsatte skilte/nummer, som er tildelt pågældende bolig. De er udelukkende til brug for andelshaverne og må således ikke gøres til genstand for udlån eller udlejning til brugere udenfor andelsforeningen. Øvrige parkeringspladser ”gæsteparkering” er til brug for andelshavernes gæster samt andre, der har ærinde til foreningen. Parkering på kørevejene er ikke tilladt. Der henvises til gæsteparkering. Dog er af- og pålæsning tilladt ved boligerne. På foreningens område må der ikke henstilles uindregistrerede køretøjer. Trailer, campingvogne, kassevogne over 3500 kg og lastvogne. I ”gården” på indgangssiden må der ikke parkeres biler, trailer og lignende. Dette er fordi vejen, langs husene, betragtes som en BRANDVEJ og der derfor skal være fri passage til redningskøretøjer. Dog er af- og pålæsning samt vask og støvsugning af personbil tilladt. Beboerne med flere biler, ikke mere end to køretøjer pr. husstand, må parkere med størst mulig hensyntagen til den øvrige færdsel. De parkerede biler må ikke være til gene for de øvrige beboere eller spærre for adgang til vejene langs husene. Der må godt stilles op til to cykler under hver carport. Drivhus Er ikke tilladt. Et kvalificeret flertal står bag ovenstående regel og ordlyd, men andelshaverne, som disse regler vedkommer, truer med juridisk modstand. Derfor vil bestyrelsen gerne afklare om der er noget at komme efter skulle sagen eskalere. Der skal siges at de i sin tid opsatte drivhus står på vedkommendes gårdstykke dog uden at have søgt og fået tilladelse, selv om de på daværende tidspunkt vidste omkring ovenstående regelforslag. Vedr. campingvognen har andelshaveren ”parkeret” campingvognen ind under deres carport, men den passer ikke fuldstændig ind under – krogen rækker ud. Lige vedr. parkeringen har vi situationen at der i forvejen mangler en gæsteparkeringsplads og derudover pynter det ikke. Derudover bliver man jo så også nød til at tage højde for at vi pludselig har flere campingvogne eller/og trailere mast ind under carportene.

Vores svar fra

På baggrung af dine oplysninger mener jeg den ny Husorden kan vedtages med 2/3 flertal.
Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.