Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Husorden – ændring af vedtægter

Bestyrelsen i min andelsforening har netop uddelt meddelelse om Husorden for foreningen. I denne husorden fremgår det, at det fremover påhviler den enkelte andelshaver al udvendig vedligeholdelse, incl. vinduer, murværk mv. I de oprindelige vedtægter står, at foreningen står for dette – afstå det økonomiske aspekt. Husene er fra 1986, og vinduer/døre i samtlige boliger trænger til udskiftning. Man har i foreningen ikke haft vedligeholdelsesplan for bla. Udskiftning af vinduer. Mit spørgsmål er: Må bestyrelsen ændre i vedtægten så det nu er den enkelte andelshaver, der stå for udgiften til bla. Nye vinduer? Jeg mener, at bestyrelsen pålægger andelshaveren en betydelig merudgift på denne måde. Vi betaler en “husleje” på kr. 3000 pr. måned  

Vores svar fra

Hvis der i vedtægten er taget stilling til fordelingen af vedligeholdelsespligten mellem foreningen og andelshaverne og husordenen ændrer på denne fordeling, vil spørgsmålet skulle vedtages på en generalforsamling efter de regler der gælder for vedtægtsændringer. Du bør selv lige for god ordens skyld kontrollere vedtægten.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.