Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Huslejestigning

Vi er en lille andelsforening på 8 andelshavere i en opgang med 9 lejligheder i centrum af århus. Vi er en sund lille forening med lille gæld og vores bygning er i god stand. I den ene lejlighed i stuen th. har vi en ældre mand boende, han har boet i lejligheden i mere end 25 år. Han er ikke andelshaver, lejligheden er ejet af foreningen og han bor som almindelig lejer. lejligheden er ca. 70 kvm. og i god stand, men huslejen som opkræves er kun på ca. 3500 kr. mdr. Vi mener selvfølgelig at dette beløb er alt for lidt, og der har ikke været huslejestigning for den ældre herre siden 1998. Vi har lige haft en stigning i vores renovationsudgifter på 75% og mener derfor at det er på tide at vi øger vores lejeindtægt. jeg er som medlem af bestyrelsen blevet sat til at undersøge reglerne omkring varsling og opkrævning af en huslejestigning, men må ind rømme jeg finder det lidt svært! Findes der en udførlig vejledning i hvordan dette udføres, eller er man nødsaget til at søge advokathjælp? mine spørgsmål er, hvor meget må man kræve i stigning? hvordan/hvornår skal det varsles? hvilken dokumentation er nødvendig?

Vores svar fra

Du har helt ret. Reglerne om lejens størrelse er meget komplicerede og afhænger blandt andet af, hvor i landet man bor.

Jeg vil derfor foreslå, at du kontakter det lokale huslejenævn, som muligvis vil kunne give dig et skøn over, hvad der lovligt kan tages i leje eller kontakter en advokat for yderligere.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.