Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Huslejestigning… for nogle

Jeg har et spørgsmål vedrørende huslejestigning. inden vi her blev lavet om til en andelsforening, blev ejendommen ejet af en advokat. Når folk i ejendommen flyttede, lavede han nye køkkener og/eller nye badeværelser, så han kunne sætte huslejen op når nye folk flyttede ind. vi beboere købte så ejendommen som andel,.. derved steg huslejen så for alle, som vi vidste på forhånd. pga. krisen faldt værdien og renten steg osv. så vi steg i husleje igen. Der blev så på en generalforsamling vedtaget at huslejen nu skulle reguleres så vi alle skulle betale det samme i husleje, dvs dem der havde boet her længst og betalte mindst i husleje, skulle stige, og dem der havde nye badeværelser/køkkener og betalte mest skulle falde. det skal så foregå over en periode på 5 år. For mit vedkommende bedtyder det en huslejestigning på omkring 2200 på 5 år, mens andre falder tilsvarende. dvs vores lejligheder uden nyt badeværelse/køkken reelt er mindre værd, men koster det samme. er ALT lovligt hvis det er vedtaget på en genralforsamling?

Vores svar fra

Beslutninger om fastsættelse af boligafgiften træffes altid på andelsboligforeningens generalforsamling.

I jeres vedtægter står der nogle regler for, hvordan beslutning om ændring i det indbyrdes forhold mht. boligafgiftens størrelse. Normalt vil der være nogle skærpede flertalsregler, når det indbyrdes forhold ændres ved beregning af boligafgift.

Hvis disse regler i jeres vedtægter er fulgt, så er beslutningen helt lovlig.

Jeg håber, at dette besvarer dit spørgsmål. Har du yderligere eller uddybende spørgsmål, hører jeg gerne fra dig igen.

Venlig hilsen

Carsten Volden
Direktør

Direkte +45 58 58 37 72 | Mobil +45 40 84 43 33
Telefon +45 70 23 00 78 | Fax +45 70 23 00 41
cvo@colliers.dk

Colliers Ejendomsadministration A/S
Codanhus, Gammel Kongevej 60, 5. sal, 1850 Frederiksberg C
www.ceadm.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.