Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Husleje / vedligeholdelse

Andelsboligforeningens bestyrelse (alle pensionister) har egenrådigt, vedtaget en drastisk huslejenedsættelse, da andelslånet er betalt, i stedet for at reparere og vedligeholde vores bygninger, som er blevet misligholdt og ikke repareret i 25 år. Dvs. at murværk og træværk er i stærkt forfald, hvilket de har valgt at se gennem fingre med. Bla. er pudsen faldet af og løs flere steder, så der trænger fugt ind i murværket. Er det virkelig lovligt. Jeg mener jo at man i stedet for at vedligeholde bygningerne, bare skovler pengene ned i egen lomme.

Vores svar fra

 
Bestyrelsen kan ikke blot nedsætte boligafgiften. Budgettet og dermed månedlig boligafgift fastsættes på generalforsamlingen, og vedtages med simpelt flertal.

Såfremt bestyrelsens forslag vurderes at være uhensigtsmæssigt, er man som andelshaver henvist til at stille alternativt forslag til budgettet på generalforsamlingen, og forsøge at få vedtaget et budget som giver bedre mulighed for hensigtsmæssigt vedligehold af ejendommen.

Da det er generalforsamlingen, der vedtager budgettet, kan man dårligt forestille sig at bestyrelsen kan komme i ansvar ved at foreslå er beskedent budget.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.